De volgende acht kunstenaars hebben hun werk laten zien bij DeK Expo 2023. Naast het tonen van hun werk, wilden we ook diepgang geven aan de inkijk van hun praktijk. Daarom hebben we tekstschrijver en journalist Birgit Barten gevraagd om iedere maker te bezoeken in hun atelier en ze daar te interviewen. Deze interviews download je gratis. Had je een favoriet bij DeK Expo 2023? Lees dan nu wat er in hun praktijk gebeurd.

Birgit Barten is een ontzettend getalenteerde schrijfster, wil je haar zelf ook vragen voor een project? Mail ons dan op info@dekstichting.nl voor haar contact informatie Of bekijk haar LinkedIn en haar Instagram


Kunstenaar Cas van Deurssen (1994) is in zijn werk op zoek naar balans, zonder die balans te willen vinden. Daarnaast is hij altijd op zoek naar nieuwe manieren van maken en experimenteert hij met materialen.


Ema Vanekova (1999) schildert figuratieve werken en werkt vooral op intuïtie. Ze probeert momenten uit de tijd te ‘stelen’ en deze zo puur mogelijk op het doek te weergeven. “De simpelheid van dingen heeft al superveel waarde.”


Frank Willems (1987) maakt werk met een mix van urbanart, popart en neo-expressionisme. Zijn werk is speels en soms vind je zelfs verborgen boodschappen in zijn werk.


Pjotr van Leeuwen (1992) beeldt in zijn werk de essentialia van het leven uit door te assembleren en de verschillende lagen op het doek aan te brengen. Hij werkt experimenteel met niet-traditionele materialen en technieken.


Helaas heeft deze maker geen interview om te lezen


Helaas heeft deze maker geen interview om te lezen


Nikki Nordmann (1982) zoekt in zijn straatfoto’s een bepaalde tijdloosheid. Daarnaast maakt hij ook collages, hiphopbeats en documentaires. Binnen zijn fotografie werkt hij met fotorolletjes die hij laat ontwikkelen, hij werkt ook niet met digitale camera’s. “Je kunt aan mijn foto’s zien dat ik een hiphopziel heb, zonder dat mijn foto’s iets met hiphop te maken hebben.”


Jos Merkx (...) gebruikt in zijn werk klassieke schildertechnieken, maar experimenteert met wat nodig is om af te beelden en maakt ook de schets onderdeel van het doek. Zijn werken gaan veelal over hoe hij zichzelf ziet en anderen. “Mijn werk is innig persoonlijk.”